Opdatering - Generalforsamling i en Corona- tid

Dato: 01-05-2020

Mit opslag af den 30. april vedrørende afholdelse af generalforsamlingen via fuldmagt og uden deltagere, har naturligvis givet anledning til kommentarerer og ikke alle synes om den valgte løsning.

Det kan jeg sagtens forstå.

Den klart bedste og mest optimale afholdelse af vores generalforsamling, ville selvfølgelig være "som vi plejer", nemlig i Sundkirken, ansigt til ansigt, hvor vi har mulighed for at hilse på hinanden og have en god aften i godt selskab og med mulighed, for en god debat og spørgsmål direkte til både bestyrelse og administrator.

Desværre, så er både E/F Palermohus og også andre ejerforeninger, andelsboligforeninger og almene boliger, som havde planlagt generalforsamlinger eller møder med mange deltagere på denne side af sommeren, ramt af de konsekvenser som det næsten verdensomspændende Coruna- udbrud medfører.

Bestyrelsen har et ansvar for vores ejerforening, også selv om Corona skaber udfordringer for os, mht. afvikling af generalforsamlingen. Udfordringer, som hverken E/F Palermohus eller andre foreninger nogensinde har stået overfor tidligere. Vi må fortsat lede, drifte og arbejde videre med bla. nogle af de absolut nødvendige planer for fremtidig vedligeholdelse i ejendommen, budget og regnskab, Corona eller ej.

Vores administrator, Boligexperten, har sammen med brancheorganisationen EjendomDanmark, arbejdet på en nødløsning, således, at "det hele ikke går i stå".

Nødløsningen er, som jeg skriver i mit tidligere opslag, at generalforsamlingen afvikles uden deltagere, MEN hvor alle ejere alligevel får medbestemmelse og indflydelse på de forskellige punkter, på den tidligere udsendte dagsorden. Nemlig med en instruktionsfuldmagt til bestyrelsen.
Således kan alle ejere stemme JA eller NEJ til punkterne på dagsordenen. Man kan altså stadig være med til at godkende eller forkaste budgettet, være til at bestemme om der skal være dossering i vaskerierne eller ej, og bestemme om undertegne skal vælges til bestyrelsen igen eller ej. Demokratiet er IKKE sat ud af kraft, med den her nødløsning. Det er vigtigt, at understrege.

Er det så den perfekte nødløsning som vi alle burde være glade for?

NEJ! Det er det selvfølgelig ikke.

Men i den situation og virkelighed som vi befinder os i, så er opfattelsen hos Boligexperten og EjendomDanmark - og jeg kan kun være enig - at alternativet, nemlig at vente til efter sommeren med at få afviklet generalforsamlingen, er et endnu dårligere valg. Og E/F Palermohus er ikke den eneste forening som gør det her.

Enkelte kommenterer på mit opslag den 30. april, at vi blot kunne afholde vores generalforsamling over nettet. Online-møder benyttes på mange arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner m.v. På min egen arbejdsplads "Skyper" vi via computer, tablet og mobil og det fungerer fint. MEN, på en arbejdsplads, så har både medarbejdere og arbejdspladsen "IT-muskler", computerudstyr, og den nødvendige viden og færdigheder i, at gennemføre online-møder.

Såvel Boligexperten, EjendomDanmark og bestyrelsen har den opfattelse, at vi simpelthen "frakobler" alt for mange ejere,
i, at få medbestemmelse på ejerforeningens fremtid, hvis online- løsningen, var den vi valgte. Vi kan simpelthen heller ikke håndtere potentielt 173 ejere online på en generalforsamling.

Ved den løsning vi nu har valgt, så får samtlige 173 ejere lige mulighed for, at få medbestemmelse og indflydelse. Nemlig ved at give instruktionsfuldmagt til bestyrelsen.

Jeg er godt klar over, at man som ejer måske sidder med spørgsmål til den udsendte beretning, regnskab eller de forskellige forslag. De svar kan man ikke få, når man ikke kan deltage i generalforsamlingen.

Vi er i øjeblikket ved også at udtænke en "nødløsning" desangående. :-)

Jeg beder om, at vi får lidt "arbejdsro" så vender vi tilbage på et senere tidspunkt. :-)

Med ønsket om en god weekend til alle.

Allan 

Formand Kommentarer

Ingen kommentar

Skriv kommentar


Kommentar
Navn
E-mail


« Tilbage til oversigt

E/F Palermohus
Caprivej 2, 4, 6, 8, 10, 12
Mesinavej 7 og 9
Palermovej 1, 3, 5, 7, 9, 11
Venedigvej 8 og 10
2300 København S

Boligexperten Administration A/S
Vesterbrogade 12
1620 København V
Tlf.: 33 22 99 41

Email: adm@boligexperten.dk
Hjemmeside: http://www.boligexperten.dk


BOLIGEXPERTEN blev etableret i 1990 og er i dag Danmarks største administrationsselskab, som udelukkende administrerer foreninger.

Antal besøgende: 95056 (denne uge: 1496)